Oyester Tasting with Rotterdam Wine Lovers [Dutch]

OESTERS PROEVEN MET ROTTERDAM WINE LOVERS

(auteur: Ruud Besems, fotos: Bob Jansen)

Een culinair feestje in Rotterdam

Op 29 november 2017 was het eindelijk zo ver. Al meer dan een jaar spraken Eleftheria, de initiator van Rotterdam Wine Lovers, en ik er over om een proeverij te organiseren met oesters en bijpassende wijnen. Vanwege uiteenlopende redenen was het er nog niet van gekomen maar nu was het zo ver, het grote genieten kon beginnen. De voorbereidingen waren al een feestje… Zoeken naar een leuke passende goed bereikbare locatie, minimaal 6 verschillende oesters uitzoeken en last but not least 6 bijpassende wijnen selecteren.

It’s a dirty job for sure… maar het is ons gelukt al zeggen we het zelf. Waar we dachten dat het vol krijgen van de proeverij een makkie zou zijn bleek dat eigenlijk nog het meest lastig. Jeetje wat zijn er toch een boel vooroordelen inzake oesters.

“Wat de boer niet kent… dat vreet ie niet”


Als je iemand spreekt die nog nooit of heel weinig oesters heeft gegeten dan hoor je toch vaak hetzelfde cliché: Je proeft alleen maar zeewater en een zoute hap “snot”. Ik weet gelukkig al jaren beter, veel beter. De combinatie van een goede oester met een verstandig gekozen wijn is een culinair genot. De eenvoud van het gerecht in combinatie met de tonen van de wijn maken het tot een feestje. Ik eet oesters het liefste rauw en puur, hooguit een paar druppeltjes citroen er op en genieten maar.

Lees verder

How to make the best summer Sangria in 3 minutes! [video included]

How to make the best summer Sangria in 3 minutes! [video included]

The world’s most popular wine cocktail & always a big hit in my summer parties is the Sangria. Ultimately, a mix of wine, fruit, fruit juice, (sometimes) a splash of fruity liqueur, fizzy soda and
often sugar sirup.

After having tried numerous recipes here is my favorite with white (rose and sparkling) and red wine.

Read More

Best of Schiedam X 5 for foodies

Best of Schiedam X 5 for foodies

This small scenic town at the periphery of Rotterdam, is considered the birthplace of the original gin: the jenever.

The weather was magnificent, a spring day with lots of light and a smooth breeze. I took enough stops to get a taste of what the town has to offer to those looking for good foodie spots. I was not disappointed!

These are my favorite places & the ones I’ve promised myself to go back for.

Read More